Skolledarinspiration

Här hittar du inspelning från webbträffen 5/4

– Hej Skolinspektionen!

-Ser du studie- och yrkesvägledningens kompensatoriska potential & klarar din skola/verksamhet en inspektion eller granskning?

Den 5/4-22 bjöd vi in till en webbträff där vi med hjälp av Skolinspektionen satte fokus på SYV-området genom myndighetens granskningar och rapporter. Vi lyfte området som möjlighet och resurs samt drog lärdom av tidigare granskningar och nedslag.

Medverkade gjorde Andreas Leo, utredare Skolinspektionen. Hans senast rapport Enskilda huvudmäns styrning av det kompensatoriska uppdraget i gymnasieskolan berör delvis skolornas studie- och yrkesvägledning. Han har även medverkat i inspektioner som resulterat i nedslag kring SYV i grund- och gymnasieskola. Vi fick ta del av hans erfarenhet, insikter och ett & annat tips.

Ta chansen att få insikter och se möjligheter till utveckling på hemmaplan!

Se inspelning nedan!

Inspelningen ligger öppen till och med påskhelgen, därefter lägger vi den i styr/ledningsspåret här på hejframtidsval. En kortversion kommer i samband med det upp i vår youtube-kanal Hej Syv Studio. 

Frågor: gabriella@hejsyv.se

 

Hej Syv vill bidra till kvalitetsutveckling av studie- och yrkesvägledningen i Sverige. Öppna webbträffar är ett av våra initiativ att verka i en positiv riktning.

about