#nysomsyv

#nysomsyv

Från ny på jobbet till Supersyv under ditt första år!

Grattis och välkommen som ny i jobbet som studie- och yrkesvägledare! Vilken spännande tid som väntar dig. Första året som nyexaminerad studie- och yrkesvägledare kan dock ibland kännas både ensamt och tufft. Vägledare på grundskolan är nästan alltid ensamma på skolan i sin profession och det finns ingen att fråga om råd. Vad förväntas man egentligen göra och hur och när? Vill du ha ett stöd under första läsåret? Välkommen till #nysomsyv!

Mål
Målet är att du ska känna dig mer trygg och att du, vid läsårets slut, ska ha ökat självförtroendet i din nya yrkesroll.

För vem
För dig som är nyutexad studie- och yrkesvägledare och ska börja arbeta i grundskola, grundsärskola eller IM. Eller för dig som ny på en tjänst på grundskolan.

När
Läsåret 22/23. Åtta digitala träffar via Zoom, torsdagar kl 14-16 (vecka 33, 35, 39, 42, 48, 7, 13 och 21).

Innehåll
Vid 8 tillfällen kommer erfarna och kunniga studie- och yrkesvägledare gå igenom vilka arbetsuppgifter som behöver göras och tipsa om hur du ska lyckas med dessa.

Exempelvis:
– Gymnasieval – Allt du behöver veta och göra kopplat till niornas gymnasieval.
– Prao – Vad är min uppgift och hur ska jag göra?
– Samverkan – Hur får jag till ett samarbete med lärarna?

Utifrån ett årshjul tittar vi på arbetsuppgifter vägledaren behöver ha koll på vid olika perioder. Du får föreläsningar som ger dig stöd och fördjupad kunskap för arbetet som syv på grundskolan. Du får möjlighet till ett erfarenhetsutbyte med andra nyutexade vägledare. Du får möjlighet att ställa frågor och få svar vid varje kurstillfälle.

Kostnad*
Om din rektor anmäler dig före den 1 juli 4 000 kr. Efter den 1 juli är priset 4 900 kr.

Anmälan & frågor
Skicka ett mejl till lotten@hejsyv.se

Välkommen till #nysomsyv!

Villkor;
Kurstillfällena sker digitalt via Zoom. Kursdeltagarna har ansvar för att de kan delta. Inbjudan skickas ut inför varje kurstillfälle och deltagarna närvarar eller meddelar förhinder. Förhinder eller utebliven närvaro rapporteras till ansvarig rektor. Inga läxor ges, endast förslag på vad som kan göras. Kursdeltagarna kommer att kunna ställa frågor som besvaras vid kurstillfällena. Önskar kursdeltagarna mer individuell handledning och stöd kan det bokas av ansvarig rektor till gällande timpris.

*Alla priser exklusive moms.