Go’fika!

DELA VAD DU GÖR MED OSS!

Du som gör aktiviteter med eleverna kopplat till hejframtidsval – Skicka in till oss! Helt kort, vad har ni gjort, vad upplevde du som lärare och vad tyckte och lärde sig eleverna? Gärna några bilder också, eller kort film. Man vet aldrig om det dyker upp en go’fika på just din skola. Ta chansen att stolt visa upp vad du gör med eleverna kring SYV i klassrummet, du bidrar till dina elevers bästa Framtidsresa!

Mejla in ditt bidrag till gabriella@hejsyv.se >>

Tidigare glada hejframtidsvals-fikare

Lärare Minna & 5B ”Vilken härlig aktivitet vi hade!!! Först gick det trögt – framtidsdrömmar? Jag har inga… Vilket yrke ska jag drömma om? Jag kan inte…Sen fullkomligt sprudlade det av energi och drömmar! Vi kommer definitivt fortsätta att drömma, tänka, ta reda på mer och förbereda oss för framtiden!” 

Lärare Maria & 3C/D ”Från två av eleverna har vi dessutom hört att de kan tänka sig att arbeta som arkeolog när de blir stora:)”

Lärare Martina & åk6 ”Då vi ändå jobbade med tema Framtiden i åk 6 valde jag att testa övningarna Självporträtt och Brev till mig själv i framtiden. Vi har pratat om egenskaper, gymnasieprogram, olika yrken mm. Eleverna gillade att de fick ”mallar” att utgå ifrån i uppgifterna och de hade mycket frågor och funderingar kring vad man behövde göra för att nå sina framtida jobbsdrömmar.”

Lärare Emina & åk1 ”Vi har under några veckor jobbat med trafik och såg att ni hade intressanta uppgifter som handlar om just trafik…Eleverna tyckte att det är mest män som jobbar med olika trafik yrken men att det faktiskt finns kvinnor med. Det var många som ritade tåg som kunde gå många miljoner km/H 🙂 Bilar som styrs av robotar, båtar och bilar som flyger.”

 

Nyfiken på hejframtidsval? Häng med på en snabbguidning digitalt, tisdagar kl 8.30-09.00 eller 15.30-16.00. Skicka bara ett mail till Gabriella så kommer en zoom-invite dagen innan. Ser fram emot att ses!

about