Månadens Go’fika!

GRATTIS Oktobervinnare & NY chans att vinna MÅNADENS GO’FIKA!

Den 8 oktober var det Vägledningens dag och det ville vi uppmärksamma genom att inspirera till aktiviteter med eleverna. Som morot lockade vi hejframtidsvals-användare med lyxig ”go-fika” för skolans personal och för skola som ännu ej har prenumeration chans att vinna en sådan. Vi fick många inskickade bidrag – STORT TACK till alla, så roligt att ta del av ert arbete med eleverna! Ett axplock av citat  & bilder delar vi här, i nyhetsbrev & sociala medier. Vi tyckte detta var så kul att vi vill fortsätta. Så nu finns chans att vinna MÅNADENS GO’FIKA till personalen!

GRATTIS Oktobervinnare!

Go’fikat gick till Turebergsskolan i Sollentuna samt Slottsparksskolan i Täby. Och prenumeration på hejframtidsval.se kammade Lidens skola i Sundsvall hem. Så kul att ni alla engagerar er i elevernas Framtidsresa, vi fortsätter följa er med spänning. Keep up the good work!

Lärare Minna & 5B ”Vilken härlig aktivitet vi hade!!! Först gick det trögt – framtidsdrömmar? Jag har inga… Vilket yrke ska jag drömma om? Jag kan inte…Sen fullkomligt sprudlade det av energi och drömmar! Vi kommer definitivt fortsätta att drömma, tänka, ta reda på mer och förbereda oss för framtiden!” 

Lärare Maria & 3C/D ”Från två av eleverna har vi dessutom hört att de kan tänka sig att arbeta som arkeolog när de blir stora:)”

Lärare Martina & åk6 ”Då vi ändå jobbade med tema Framtiden i åk 6 valde jag att testa övningarna Självporträtt och Brev till mig själv i framtiden. Vi har pratat om egenskaper, gymnasieprogram, olika yrken mm. Eleverna gillade att de fick ”mallar” att utgå ifrån i uppgifterna och de hade mycket frågor och funderingar kring vad man behövde göra för att nå sina framtida jobbsdrömmar.”

Lärare Emina & åk1 ”Vi har under några veckor jobbat med trafik och såg att ni hade intressanta uppgifter som handlar om just trafik…Eleverna tyckte att det är mest män som jobbar med olika trafik yrken men att det faktiskt finns kvinnor med. Det var många som ritade tåg som kunde gå många miljoner km/H 🙂 Bilar som styrs av robotar, båtar och bilar som flyger.”

NY CHANS – Vinn månadens ”go-fika” till skolans personal!
– För dig som har tillgång till hejframtidsval.se

  1. Genomför valfri aktivitet med eleverna från hejframtidsval under november.
  2. Visa oss vad ni gjort. Dokumentera med foto, text, film (max 1,5 min) och skriv några rader hur du som lärare upplevt arbetet och vad eleverna tycker.
  3. Mejla oss dokumentationen och just din skola har chans att vinna!

Mejla in ditt bidrag senast fredag 30/11 till gabriella@hejsyv.se >> Vinnande skolor meddelas under v49.

Lycka till!

Nyfiken på hejframtidsval? Häng med på en snabbgudining digitalt under hösten, tisdagar kl 8.30-09.00 eller 15.30-16.00. Skicka bara ett mail till Gabriella så kommer en zoom-invite dagen innan. Ser fram emot att ses!

about