Fritidsutmaningen

about

Fritidsutmaningen – Jobbjakten 2021!

 

Tycker ni att det vore kul att låta eleverna spana efter en massa olika jobb och framtidsmöjligheter under några dagar? Och sen samla ihop detta på något kreativt sätt. Och ha chans att vinna en glassfest för hela fritids? Då är detta rätt utmaning för er!

Utmaningen kan antas v27 eller v28. Ni kör igång på måndag morgon ni har till och med onsdag på er att tillsammans samla ihop så många jobb/yrken som det bara går och göra en presentation och skicka in. På torsdagen meddelas vinnaren och på fredagen blir det glassfest. Anmälan senast 30/6. För mer information & detaljer mejla gabriella@hejsyv.se >>

Välkommen att anta en SYV-ig sommarutmaning!

Soliga hälsningar, Gabriella & Lotten

Tidigare vinnare i Jobbjakten!

Thoren Framtid Hässleholm

”Vi på fritids på Thoren Framtid i Hässleholm fick inbjudan till Jobbjakten via vår Syv. Vi tyckte det kunde vara kul med ett uppdrag på en av sommarlovsveckorna. Vi gav oss ut i närområdet och upptäckte massor av olika yrken. Både barn och personal tyckte att det var roligt och spännande  att komma ut och intervjua människorna som arbetar i de olika byggnaderna i området. Vi gjorde en film som presentation!

Thoren Framtid Kalmar

”Vi på TF Kalmar valde att vara med i Jobbjakten eftersom att det är viktigt och avhängande för elevernas framtidsmöjligheter. Ju fler jobb runt omkring eleverna som de känner till desto större chans och bredare förståelse. Barnen upptäckte i Jobbjakten vad olika arbeten verkligen kan innebära och vad som krävs. Barnen kunde utbyta tankar om olika yrken under våra utflykter och samtala om yrken som de genom familj och vänner inte redan kände till. Barnen som deltog var 6-9 år. Jobbjakten blev en elevnära och lärorik tävling för eleverna!